Een melange met Arabica voor een rijke en aromatische smaak en Robusta bonen zorgen voor net dat beetje extra pit.
Deze koffie bestaat voor de volle 100% uit de meest smaakvolle bonen ter wereld, de Arabica bonen.
Zacht, lichtfris en fruitig van smaak. En 100% biologisch. Mild voor jou en mild voor de natuur.
Koffie zonder cafeïne. De stoffen uit de koffieboon die U wakker houdt zijn uit de bonen verwijderd.
De fairtrade thee van Té de Origen is een heerlijke, ambachtelijk thee. Een fairtrade thee met een verhaal over mensen en product. Deze zwarte en groene thee komt uit thee land nummer een, Sri Lanka. Uniek is dat er geen productie plaatsvind in Nederland. Té de Oirgen wordt biologisch geteeld door lokale boeren, fair trade ingekocht en verwerkt en verpakt in Sri Lanka. Zo zorgen we dat de boeren trots zijn op hun product, dat zoveel mogelijk omzet achterblijft in het land van herkomst en ook niet onbelangrijk; dat we de hoogste kwaliteit thee hebben.
Fairtrade en Biologisch
Alle varianten van Té de Origen zijn 100% biologisch verbouwd zonder kunstmest en pesticiden. Hierdoor krijg je niet alleen lekkere thee, maar ook voor je gezondheid en die van de aarde is het een fijn idee.
De fairtrade thee partners van Te De Orrigen
Eén van de belangrijkste partners in Sri Lanka is Greenfield Bio Plantations. De thee plantages liggen aan de zuidoostelijke rand van het Centraal Massief in Sri Lanka, in het Uva hoogland district beroemd om zijn thee.
Kruidenthee met een zachte, mildzoete smaak.
Citrusdal ligt aan de voet van het Cedergebergte in Zuid-Afrika. Dit is de plek waar rooibos oorspronkelijk vandaan komt. De zon is er het hele jaar krachtig en geeft de rooibosthee zijn smaak. De naalden van de rooibosstruik worden in de zomer geoogst. Hun rooibos nemen wij graag af, want hij is van uitstekende kwaliteit. De extra fairtrade inkomsten zijn zeer welkom.
Puur, mild en verkwikkend.
In Coonoor ligt de hoogste theetuin van India. Het is er koel en het klimaat is ideaal voor het verbouwen van thee. De ervaren pluksters halen met een voorzichtige, maar toch snelle beweging de bovenste twee blaadjes en het knopje van de theeplant: ‘two leaves and a bud’. Deze blaadjes geven de lekkerste thee.
De groene theeblaadjes worden direct gestoomd. Zo houden ze hun verse smaak en frisse groene kleur. Je zet er een verkwikkende thee van, zacht en puur.
Zwarte thee met een milde smaak en elegant aroma.
In het bergachtige Muntafindi district in Tanzania is het koel en regent het vaak. Het klimaat is perfect voor het verbouwen van thee. Veel zelfstandige boeren hebben dan ook een eigen theeveld. Hun thee nemen wij graag af, want hij is van uitstekende kwaliteit. De extra fairtrade inkomsten zijn zeer welkom.
Engelse melange bestaat uit Assam en Ceylon thee. De plukkers halen alleen de bovenste twee blaadjes en het knopje van de theeplant: ‘two leaves and a bud’. Van deze blaadjes zet je een geurige thee met een dieprode kleur.
Zwarte thee met fris accent van bergamot.
In het bergachtige Muntafindi district in Tanzania is het koel en regent het vaak. Het klimaat is perfect voor het verbouwen van thee. Veel zelfstandige boeren hebben dan ook een eigen theeveld. Hun thee nemen wij graag af, want hij is van uitstekende kwaliteit. De extra fairtrade inkomsten zijn zeer welkom.
Earl grey dankt zijn karakteristieke smaak aan een kleine citrusvrucht: de bergamot. Hij geeft de thee een fruitige en verfrissende smaak. Je geniet er nog meer van als je ‘m drinkt uit een laag, breed uitlopend kopje.