Keramiek uit Mexico

Zonnen:

  • 10 cm €8,75
  • 23 cm €22,95

Vlinders:

  • 10 cm €4,25
  • 12 cm €5,25
  • 22 cm €9,50

Bloempot:

  • 15X15 cm €15,50  schotel €5,70
  • 20x20 cm €31,50 schotel €6,30

Lieveheersbeestje:

  • 15 cm €9,50

 

 

Unieke kunstwerkjes van steen en schroot. €16 tot €25

Oud ijzer en steen wordt bijzondere kunst in de handen van Charles Fundisi en Luke Jimbu.

Charles creëert objecten van serpentijnsteen en ijzer die thema’s verbeelden uit het dagelijks leven zoals moeder en kind, geliefden, reizigers en straatmuzikanten. Olievaten, hekwerk, schroeven, plaatmetaal en auto-onderdelen worden met de ijzerguillotine in vorm gesneden en daarna aan elkaar gelast. Met vrouw en kinderen woont Charles in Tafare, een buitenwijk van de hoofdstad Harare, Zimbabwe.

Ook Luke werkt, samen met zijn 3 broers, aan samengestelde producten die uit steen en scrap metal bestaan. In het assortiment zitten onder andere vogelbadjes, kerststallen en sierproducten zoals eenden, appels, pompoenen en uiltjes. De gepolijste producten worden gemaakt van zacht steen uit de steengroeven bij Kwekwe in Zimbabwe. Grote, ruwe blokken worden eerst klein geslagen en vervolgens met een bijtel in model gehakt. Verfijningen worden aangebracht met rasp en schuurpapier. Het bedrijf is gevestigd in een dicht bevolkte wijk, ongeveer 25 kilometer buiten het centrum van Harare.

De meerwaarde van de kunstwerken van Charles en Luke ligt in de subtiele combinatie van mooie vormgeving, gerealiseerd met afgedankte materialen: recycle kunst!

Boekensteunen. €39,90

Unieke beeldjes uit Zimbabwe. €11 tot €49

In Zimbabwe komt veel Serpentijnsteen voor. Deze steensoort is een prima basismateriaal voor het maken van beelden. Kunstenaars maken uit deze bijzondere steen o.a.diverse familiebeelden. Dankzij de combinatie van de prachtige kleuren en patronen én creativiteit van de kunstenaar, is elk beeld uniek. Per dag maakt een kunstenaar gemiddeld drie familiebeelden. Het zijn de vrouwen die daarna met maar liefst acht gradaties schuurpapier de beelden in een bak met water helemaal glad schuren. Dit schuren kost overigens net zoveel tijd als het creëren van een beeld. Vervolgens gaan de beelden terug naar de kunstenaar die ze verwarmt en met was behandelt. Hierdoor ontstaat de kenmerkende diepe, intense kleur.

Bronzen beeldjes uit Burkino Faso. €59 p/s

Deze bronzen beeldjes zijn unieke producten, met de hand  gemaakt. In het assortiment krijgt symboliek veel aandacht en hierdoor zijn de beeldjes een mooi en kostbaar geschenk. Brons is een kostbaar en zwaar metaal: een mooi geschenk. Brons gieten is in Burkina Faso een traditioneel en belangrijk ambacht. Het geeft de beeldhouwers de mogelijkheid hun positie te verbeteren.

Leren brilkokers uit India. €9,80

Handgemaakte kaarsen uit Swaziland. €9

Diverse metalen dieren uit Indonesië.

Uiltjes van hout en steen. €5,95 tot €38,50

Prachtige schalen van de Twinning company. €13 tot €50

De werkwijze van Twinning company: Het assortiment ontstaat door selectie van lokale producten en door ontwerpen van westerse vormgevers.De artikelen zijn functioneel en decoratief, uit natuurlijke materialen en zorgvuldig geproduceerd. Zo kunt u er verzekerd van zijn dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. En dat de makers vooraf een eerlijke prijs voor hun product hebben ontvangen.

 

Oliefantjes uit India. €5,50 tot €22,75

Mooie olifantjes in diverse maten en vormen.

Vilten onderzetters (10cm)uit Nepal. €5,75 (4st)

Boeddha's, behalve decoratief ook voor meditatie

Vilten onderzetters (21cm) uit Nepa. €14,40l