Keramiek uit Mexico

Mooie wandversiering van kleurrijk en geglazuurd keramiek. Kunnen binnen en ook buiten aan de wand gehangen worden. Prijzen vanaf €7,50.

Setje van drie met ophangbeugel €34,50.


 

Beeldjes uit Zimbabwe €60 - €63.


 

Regenboog mokken uit Thailand. €9,40


 

Metalen kippen uit Indonesië. €14,60 - €18,90.


 

Bronzen beeldjes uit Burkina Faso.

Deze bronzen beeldjes zijn unieke producten, met de hand  gemaakt. In het assortiment krijgt symboliek veel aandacht en hierdoor zijn de beeldjes een mooi en kostbaar geschenk. Brons is een kostbaar en zwaar metaal. Brons gieten is in Burkina Faso een traditioneel en belangrijk ambacht. Het geeft de beeldhouwers de mogelijkheid hun positie te verbeteren.

  • Danseres €83
  • Lezeres    €91
  • Echtpaar   €91
  • Moeder met 3 kinderen  €92

Unieke kunstwerkjes van steen en schroot. €19 tot €25

Oud ijzer en steen wordt bijzondere kunst in de handen van Charles Fundisi en Luke Jimbu.

Charles creëert objecten van serpentijnsteen en ijzer die thema’s verbeelden uit het dagelijks leven zoals moeder en kind, geliefden, reizigers en straatmuzikanten. Olievaten, hekwerk, schroeven, plaatmetaal en auto-onderdelen worden met de ijzerguillotine in vorm gesneden en daarna aan elkaar gelast. Met vrouw en kinderen woont Charles in Tafare, een buitenwijk van de hoofdstad Harare, Zimbabwe.

Ook Luke werkt, samen met zijn 3 broers, aan samengestelde producten die uit steen en scrap metal bestaan. In het assortiment zitten onder andere vogelbadjes, kerststallen en sierproducten zoals eenden, appels, pompoenen en uiltjes. De gepolijste producten worden gemaakt van zacht steen uit de steengroeven bij Kwekwe in Zimbabwe. Grote, ruwe blokken worden eerst klein geslagen en vervolgens met een bijtel in model gehakt. Verfijningen worden aangebracht met rasp en schuurpapier. Het bedrijf is gevestigd in een dicht bevolkte wijk, ongeveer 25 kilometer buiten het centrum van Harare.

De meerwaarde van de kunstwerken van Charles en Luke ligt in de subtiele combinatie van mooie vormgeving, gerealiseerd met afgedankte materialen: recycle kunst!


 


 

Beeldjes uit Mexico.

  • klein formaat ca. 30 cm €100 tot €130. 
  • groot formaat ca. 80 cm €200 tot €250.

De combinatie van Italiaanse kunst en Mexicaanse kennis van klei en keramiek is de basis van deze unieke handgemaakte collectie. Vrouwen maken deze beelden liefdevol in een werkplaats. Hier krijgen zij een kans om zich zowel persoonlijk als economisch te ontwikkelen.
De vrouwen boetseren beelden van speciale klei dat zorgt dat de beelden harder en dus minder kwetsbaar zijn. Ze bakken ze op 1200℃ graden, wat zorgt voor maximale hardheid. Na het bakken schuren en gronden ze de beelden. Ieder beeld krijgt verschillende lagen verf om de natuurlijke uitstraling te krijgen. Daarna werkt men het beeld af met een matte lak om het beeld te beschermen.
Ieder half jaar ontwerpen zij nieuwe beelden zodat je altijd iets nieuws in je winkel en in je huis hebt.
De prachtige beelden brengen een stukje Mexico bij je binnen. Ze geven warmte en gezelligheid aan je huis.
Deze collectie is alleen geschikt voor binnen.

Klankschaaltjes met kussentje, Indonesië. €36 - €41.

Klankschaaltjes met een kussentje voor een optimaal geluid.


 

Mozaiekschalen uit Indonesië. €25 tot €42.


 

Prachtige schalen van de Twinning company. €13 tot €60

De werkwijze van Twinning company: Het assortiment ontstaat door selectie van lokale producten en door ontwerpen van westerse vormgevers.De artikelen zijn functioneel en decoratief, uit natuurlijke materialen en zorgvuldig geproduceerd. Zo kunt u er verzekerd van zijn dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. En dat de makers vooraf een eerlijke prijs voor hun product hebben ontvangen.

 


 

Uiltjes en oliefantjes van ca. €6 tot €35.

Leuke Uiltjes en oliefantjes in diverse maten van speksteen en hout.


 

Vilten onderzetters 20 cm. €12,50.