Beelden uit Mexico.

Engel ca. 90 cm €179

Vrouw ca. 90 cm €195

Vrouw ca. 30 cm €120

De combinatie van Italiaanse kunst en Mexicaanse kennis van klei en keramiek is de basis van deze unieke handgemaakte collectie. Vrouwen maken deze beelden liefdevol in een werkplaats. Hier krijgen zij een kans om zich zowel persoonlijk als economisch te ontwikkelen.
De vrouwen boetseren beelden van speciale klei dat zorgt dat de beelden harder en dus minder kwetsbaar zijn. Ze bakken ze op 1200℃ graden, wat zorgt voor maximale hardheid. Na het bakken schuren en gronden ze de beelden. Ieder beeld krijgt verschillende lagen verf om de natuurlijke uitstraling te krijgen. Daarna werkt men het beeld af met een matte lak om het beeld te beschermen.
Ieder half jaar ontwerpen zij nieuwe beelden zodat je altijd iets nieuws in je winkel en in je huis hebt.
De prachtige beelden brengen een stukje Mexico bij je binnen. Ze geven warmte en gezelligheid aan je huis.
Deze collectie is alleen geschikt voor binnen.

Unieke beeldjes uit Zimbabwe. €11 tot €49

In Zimbabwe komt veel Serpentijnsteen voor. Deze steensoort is een prima basismateriaal voor het maken van beelden. Kunstenaars maken uit deze bijzondere steen o.a.diverse familiebeelden. Dankzij de combinatie van de prachtige kleuren en patronen én creativiteit van de kunstenaar, is elk beeld uniek. Per dag maakt een kunstenaar gemiddeld drie familiebeelden. Het zijn de vrouwen die daarna met maar liefst acht gradaties schuurpapier de beelden in een bak met water helemaal glad schuren. Dit schuren kost overigens net zoveel tijd als het creëren van een beeld. Vervolgens gaan de beelden terug naar de kunstenaar die ze verwarmt en met was behandelt. Hierdoor ontstaat de kenmerkende diepe, intense kleur.

Dieren van metaal uit Indonesië en Zimbabwe.

 • Haan €22,85.
 • IJsvogel klein €8
 • IJsvogel groot €16
 • Olifant klein €15,50
 • Olifant groot €22,50

 

Eiwarmers van vilt uit Nepal. €9

Keramiek uit Mexico

Zonnen:

 • uitverkocht.

Vlinders:

 • 10 cm €4,25
 • 12 cm €5,25
 • 22 cm €9,50

Bloempot:

 • 15X15 cm €15,50  schotel €5,70
 • 20x20 cm €31,50 schotel €6,30

Lieveheersbeestje:

 • 15 cm €9,50

 

 

Unieke kunstwerkjes van steen en schroot. €16 tot €25

Oud ijzer en steen wordt bijzondere kunst in de handen van Charles Fundisi en Luke Jimbu.

Charles creëert objecten van serpentijnsteen en ijzer die thema’s verbeelden uit het dagelijks leven zoals moeder en kind, geliefden, reizigers en straatmuzikanten. Olievaten, hekwerk, schroeven, plaatmetaal en auto-onderdelen worden met de ijzerguillotine in vorm gesneden en daarna aan elkaar gelast. Met vrouw en kinderen woont Charles in Tafare, een buitenwijk van de hoofdstad Harare, Zimbabwe.

Ook Luke werkt, samen met zijn 3 broers, aan samengestelde producten die uit steen en scrap metal bestaan. In het assortiment zitten onder andere vogelbadjes, kerststallen en sierproducten zoals eenden, appels, pompoenen en uiltjes. De gepolijste producten worden gemaakt van zacht steen uit de steengroeven bij Kwekwe in Zimbabwe. Grote, ruwe blokken worden eerst klein geslagen en vervolgens met een bijtel in model gehakt. Verfijningen worden aangebracht met rasp en schuurpapier. Het bedrijf is gevestigd in een dicht bevolkte wijk, ongeveer 25 kilometer buiten het centrum van Harare.

De meerwaarde van de kunstwerken van Charles en Luke ligt in de subtiele combinatie van mooie vormgeving, gerealiseerd met afgedankte materialen: recycle kunst!

Leren brilkokers uit India. €9,80

Vogeltjes van vilt, uit Nepal. Pimpelmees, Koolmees en Mus. €6,25

Handgemaakte kaarsen uit Swaziland. €9

Uiltjes van hout en steen. €5,95 tot €38,50

Prachtige schalen van de Twinning company. €13 tot €50

De werkwijze van Twinning company: Het assortiment ontstaat door selectie van lokale producten en door ontwerpen van westerse vormgevers.De artikelen zijn functioneel en decoratief, uit natuurlijke materialen en zorgvuldig geproduceerd. Zo kunt u er verzekerd van zijn dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. En dat de makers vooraf een eerlijke prijs voor hun product hebben ontvangen.

 

Oliefantjes uit India. €5,50 tot €22,75

Mooie olifantjes in diverse maten en vormen.

Boeddha's, behalve decoratief ook voor meditatie

Vilten onderzetters (21cm) uit Nepal. €14,40l