New Cooking Bag.

De New Cooking Bag staat voor het nieuwe koken.

Prijzen:  Medium: €95 en Large: €105.

“New Cooking Bag” (ook wel de stooftas genoemd) is het tweede initiatief van stichting Adwuma Ye en werd naast Tuma Viela opgezet in 2014. De New Cooking Bag staat voor het nieuwe koken. Ellen en haar team stelden een plan op om “Slow Cooking” te introduceren in Ghana. De hooikist in een modern, Afrikaans jasje. Ze ontwikkelden daar een versie van die uitstekend werkt en die ze kunnen maken van materialen die lokaal voor handen zijn. Ze noemen die “New Cooking Bag”. Als vulling wordt kapok gebruikt. Het grote voordeel is dat kapok 100% natuurlijk is. De isolerende eigenschap ervan is enorm. Ook de kapok-boeren rondom Tamale worden er beter van omdat we het van hen kunnen inkopen!

Gemaakt door vrouwen in Ghana, vervaardigd met natuurlijke materialen, verkrijgbaar in Afrikaanse prints in M en L.

Hoe werkt het nieuwe koken?

De New Cooking Bag (NCB) wordt gebruikt om voedsel gaar te laten worden zonder dat het voortdurende verhitting nodig heeft. Het eten wordt in een pan met water op het vuur gezet en aan de kook gebracht. Het vuur kan worden gedoofd, de pan met inhoud wordt in de NCB gezet en de NCB wordt dichtgeknoopt. Door de isolerende werking van de vulling -die uit 100% kapok bestaat- blijft de temperatuur in de pan hoog en wordt het voedsel gaar.


 

Kleurrijke sjaals van 10% katoen en 90% acryl. €23.


 

Mozaiekschalen uit Indonesië. €42 en €45,90.


 

Tapasset en bijbehorende schaaltjes.

  • Tapasset € 32
  • Ovaal schaaltje klein € 8
  • Ovaal schaaltje groot € 16
  • Knoflookschaaltje € 9

Deze prachtige met de hand gemaakt en beschilderde Tapas Set is perfect om heerlijke tapas en andere gerechten in te serveren. Met de frisse kleuren en het Tunesisch motief creëert u direct een mediterraanse sfeer aan tafel.

 


 

Beeldjes van steen en schroot. €20 tot €25.


 

Handpoppen, draak, egel, koe, vos. €15,50


 

Halskettingen. €18,25.


 

Lederen schoudertassen. €57 en €68.


 

Bronzen beeldjes. €81,95.

Gebreid engeltje uit Indonesië. €5.


 

Mini kerststalletje van hout. €16.


 

Mini kerststalletjes van aardewerk. €12.


 

Engel met baby, aardewerk. €19,95.


 

Set ven twee beeldjes uit Zimbabwe. €19,50.


 

Grote vaas van aardewerk uit Indonesië. €45.

Vogeldrinkbak. Groot €36,70. Klein €15,95.


 

Oxfam Novib kalender 2023

De Oxfam Novib kalender is een echte must-have. In deze panoramakalender vind je prachtige foto’s en verhalen van over de hele wereld. Geniet elke maand weer van een alledaags en toch bijzonder tafereel. Met de aanschaf van een kalender draag je bovendien bij aan de strijd voor gelijkheid.