Rijst en Noedels

Pandanrijst:

uit Surin, Noord-Oost Thailand. Vol van smaak, met de subtiele geur van Pandanblad.

Na de tropische regenbui lijkt het wel of de rijstvelden nog intenser groen zijn. Khun Wilawan lacht en wijst naar de grond. ‘Hier zit de smaak en de geur van mijn Jasmijnrijst, of Pandan rijst zoals jullie ‘m noemen’, zegt ze. Ze gebruikt alleen natuurlijke mest want haar rijst is biologisch. Dat zie je, dat proef je en dat ruik je aan de aromatische geur die doet denken aan pandanblad. Dat is de Pandanrijst die jij straks ook gaat proeven.

Zilvervliesrijst:

uit Surin, Noord-Oost Thailand. Vol van smaak, met een stevige bite.

De zon is net op en kleurt de rijstvelden warm groen. Khun Wilawan is deze morgen zeer spraakzaam. Ze vertelt over de biologische teelt van haar Jasmijnrijst en de subtiele smaakverschillen tussen de verschillende rijstsoorten. ‘En de zilvervliesrijst’, vragen we, ‘die is deels geslepen en heeft dus meer vezels dan witte rijst, maar wat doet dat voor de smaak?’ ‘Die is heel lekker’, lacht ze, ‘een beetje nootachtig en met de geur van het pandanblad.’ Dat is de rijst die jij straks ook gaat proeven.

Basmatirijst:

uit Kaithal, Noord-India. Heerlijk geurig met een lichte nootachtige smaak.

In Kaithal – in de laagvlakte ten zuiden van de Himalaya – zijn de bijzondere invloeden van dit gebergte nog goed merkbaar. Dit is de plek waar de boeren jouw Basmati rijst verbouwen. De unieke samenstelling van de bodem geeft hem zijn geheel eigen smaak en geur. Dat is de Basmati die jij straks gaat proeven.

Thaise witte rijstnoedels

Van witte rijst uit Azië. Met een verfijnde smaak.

Op de frisgroene rijstvelden planten de boeren in de ochtendzon hun langkorrelige rijst. Stevig en slank met een verfijnde smaak. Rijst die perfect is voor het maken van de rijstnoedels die jij gaat proeven.De boeren die de langkorrelrijst voor onze rijstnoedels verbouwen oogsten hun rijst twee maal per jaar, zo wordt hun inkomen gespreid. De noedels worden in Ratchaburi, Thailand gemaakt en verpakt door Thai President Food. Zo bewaren we de originele smaak tot in jouw keuken.

Bruine rijstnoedels met zilvervliesrijst

Met zilvervliesrijst uit Azië. Met een stevige bite.

De rijstvelden stralen fris en groen in het morgenlicht. Het is de perfecte plek voor het verbouwen van langkorrelige rijst. Voor jouw noedels is de rijst deels geslepen en wordt het deeg verrijkt met zemelen. Zo krijgen ze een extra stevige bite.

Onze landbouwspecialisten leerden de boeren dat je deze rijst kan planten nadat de jasmijnrijst is geoogst. Zo hebben ze extra inkomen. De noedels worden in Bangkok, Thailand gemaakt en verpakt bij KRS Spicy Food. Zo bewaren we de originele smaak tot in jouw keuken.