Rijst en Noedels

Pandanrijst:

uit Surin, Noord-Oost Thailand. Vol van smaak, met de subtiele geur van Pandanblad.

Na de tropische regenbui lijkt het wel of de rijstvelden nog intenser groen zijn. Khun Wilawan lacht en wijst naar de grond. ‘Hier zit de smaak en de geur van mijn Jasmijnrijst, of Pandan rijst zoals jullie ‘m noemen’, zegt ze. Ze gebruikt alleen natuurlijke mest want haar rijst is biologisch. Dat zie je, dat proef je en dat ruik je aan de aromatische geur die doet denken aan pandanblad. Dat is de Pandanrijst die jij straks ook gaat proeven.

Zilvervliesrijst:

uit Surin, Noord-Oost Thailand. Vol van smaak, met een stevige bite.

De zon is net op en kleurt de rijstvelden warm groen. Khun Wilawan is deze morgen zeer spraakzaam. Ze vertelt over de biologische teelt van haar Jasmijnrijst en de subtiele smaakverschillen tussen de verschillende rijstsoorten. ‘En de zilvervliesrijst’, vragen we, ‘die is deels geslepen en heeft dus meer vezels dan witte rijst, maar wat doet dat voor de smaak?’ ‘Die is heel lekker’, lacht ze, ‘een beetje nootachtig en met de geur van het pandanblad.’ Dat is de rijst die jij straks ook gaat proeven.

Basmatirijst:

uit Kaithal, Noord-India. Heerlijk geurig met een lichte nootachtige smaak.

In Kaithal – in de laagvlakte ten zuiden van de Himalaya – zijn de bijzondere invloeden van dit gebergte nog goed merkbaar. Dit is de plek waar de boeren jouw Basmati rijst verbouwen. De unieke samenstelling van de bodem geeft hem zijn geheel eigen smaak en geur. Dat is de Basmati die jij straks gaat proeven.


 

Thaise witte rijstnoedels

Van witte rijst uit Azië. Met een verfijnde smaak.

Op de frisgroene rijstvelden planten de boeren in de ochtendzon hun langkorrelige rijst. Stevig en slank met een verfijnde smaak. Rijst die perfect is voor het maken van de rijstnoedels die jij gaat proeven.De boeren die de langkorrelrijst voor onze rijstnoedels verbouwen oogsten hun rijst twee maal per jaar, zo wordt hun inkomen gespreid. De noedels worden in Ratchaburi, Thailand gemaakt en verpakt door Thai President Food. Zo bewaren we de originele smaak tot in jouw keuken.

Bruine rijstnoedels met zilvervliesrijst

Met zilvervliesrijst uit Azië. Met een stevige bite.

De rijstvelden stralen fris en groen in het morgenlicht. Het is de perfecte plek voor het verbouwen van langkorrelige rijst. Voor jouw noedels is de rijst deels geslepen en wordt het deeg verrijkt met zemelen. Zo krijgen ze een extra stevige bite.

Onze landbouwspecialisten leerden de boeren dat je deze rijst kan planten nadat de jasmijnrijst is geoogst. Zo hebben ze extra inkomen. De noedels worden in Bangkok, Thailand gemaakt en verpakt bij KRS Spicy Food. Zo bewaren we de originele smaak tot in jouw keuken.


 

Ananas

Ananasschijven op eigen sap

Handgeoogst in Samroiyod, Thailand. Zongerijpt en friszoet van smaak.

Khun Nipalin loopt met haar kapmes tussen de ananasplanten. Ze is gewend aan de felle zon die ervoor zorgt dat haar ananassen zo zoet smaken. Ze oogst alleen de rijpe exemplaren. Die worden even verderop geschild, in schijven gesneden en ingeblikt. Met alléén het eigen sap. Hierdoor blijft de pure smaak van jouw ananas bewaard.

Ananasstukjes op eigen sap

Handgeoogst in Samroiyod, Thailand. Van zongerijpte kleine ananassen, friszoet van smaak.

Rond het middaguur schijnt de zon op z’n felst op de ananasplanten van Khun Nipalin. Met haar kapmes oogst ze handig de rijpe exemplaren. Ook als ze klein zijn. Want die zijn minstens net zo zoet. Ze worden even verderop geschild, in stukjes gesneden en in een praktisch klein blikje gedaan. Met alleen het eigen sap. Daardoor blijft de pure smaak van jouw ananas bewaard.


 

Hagelslag.

Hagelslag melk

Romig en zoet van smaak.

De stam verheft zich tot wel 10 meter hoog in de lucht. Aan de vele takken bloeien het hele jaar door witte en paarse bloemen. Cacaobomen zijn een kleurrijke verschijning in West-Afrika en Latijns-Amerika. De vruchten zijn twee keer per jaar rijp om geoogst te worden. Hoe hoger de kwaliteit hoe meer de bomen opleveren en hoe lekkerder de chocolade is. Dat proef je in de smaak van deze romige melkchocolade hagelslag.

Hagelslag puur.

Krachtig en puur van smaak.

Cacaobomen bloeien bijna het hele jaar met talloze witte en paarse bloemen. In West-Afrika en Latijns-Amerika worden ze vaak in de luwte van sterke en hoge bomen geplant. Zo zijn ze goed beschermd tegen de felle zon. De vruchten zijn twee keer per jaar rijp om geoogst te worden. Hoe hoger de kwaliteit hoe meer de bonen opleveren en hoe lekkerder de chocolade is. Dat proef je in de smaak van deze krachtige pure chocolade hagelslag.

Kokosmelk.

Kokosmelk 400 ml

Uit Sri Lanka. Geeft jouw gerechten een rijke, romige smaak.

Deze kokosmelk komt uit Sri Lanka. Daar werken de kokosboeren met respect voor hun omgeving en gebruiken alleen natuurlijke mest. In een kleine fabriek wordt van de kokosnoten romige kokosmelk geperst. Binnen twee uur zit de melk in blik, voor nog meer smaak in jouw gerecht.

Biologische kokosmelk 270ml

Uit Sri Lanka. Geeft jouw gerechten een rijke, romige smaak.

Voor het verbouwen van de kokosnoten wordt alleen natuurlijke compost gebruikt. De boeren strooien hiervoor een mix van rijststro en bladeren onder de hoge kokospalmen. Bij een fabriek in de buurt wordt van de biologische kokosnoten romige kokosmelk geperst. Met de rijke smaak die jij straks proeft.


 

Honing

Vloeibare honing

Fruitig en licht bloemig van smaak.

Wat opvalt is de grote hoeveelheid bloemen in de omgeving. De bijen zijn kritisch zeggen de imkers. Als ze niet tevreden zijn, gaan ze op zoek naar een andere plek en ben je ze kwijt. De imkers gaan daarom extra zorgzaam om met de natuur. En met hun bijen, want die zijn onmisbaar voor hun inkomen. Die goede zorg proef je in deze vloeibare honing.


 

Cacao

Biologische Cacao

Met een volle, intense smaak.

Cacaobomen bloeien bijna het hele jaar met talloze witte en paarse bloemen. Ze worden vaak in de luwte van sterke en hoge bomen geplant. Zo zijn ze goed beschermd tegen de felle zon. De vruchten zijn twee keer per jaar rijp om geoogst te worden. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer de bonen opleveren en hoe lekkerder de chocolade is. Dat proef je in de smaak van deze biologische cacao.